NextCloud Solution

Šta je Nextcloud?

Vrlo je vjerojatno da ste se u svakodnevnom poslovanju susreli s potrebom pohrane vaših podataka na jednom centralnom mjestu te dijeljenjem istih s vašim kolegama, partnerima, klijentima te trećim zainteresiranim stranama.  

Nextcloud je klijent-server softver za smještanje i dijeljenje fajlova u oblaku.  

Ova serverska tehnologija obuhvata u sebi potpuno rješenje za pohranu i dijeljenje podataka obogaćeno s ostalim kooperacijskim servisima kao što su dijeljenje putem e-maila, dijeljenje kalendara i kontakata, chat klijent..

 

Jednostavno možete kreirati foldere i dodavati nove datoteke na svom računaru koje se automatski sinhronizuje i na serveru. Za svaki folder i datoteku moguće je odrediti pravila dijeljenja s raznim korisnicima i grupama korisnika.

 

Svim vašim podacima možete pristupiti i preko klasičnog Internet preglednika. Za sve mobilne uređaje postoje posebno napravljene aplikacije koje podržavaju sve mogućnosti NextClouda.

 

Svi korisnici mogu razmjenjivati instant tekstualne poruke preko NextCloud web interfejsa.

 

Za razliku od drugih rješenja, NextCloud je serverska tehnologija koju koristite na svojoj vlastitoj serverskoj cloud infrastrukturi. Samim time je obezbijeđena maksimalna zaštita i povjerljivost Vaših podataka.

Odnosno, svi podaci se fizički nalaze u vašem vlasništvu u svakom trenutku.  

Team Consulting d.o.o. nudi kompletnu implementaciju Nextcloud-a unutar vaše kompanije te edukaciju korisnika za korištenje aplikacije.


Servisi i Usluge


Zahtjev za ponudu