Sigurnost

Sigurnost informatičkih resursa je svakim danom sve ozbiljniji i zahtjevniji zadatak, bilo da su u pitanju lični podaci, sigurnost naše djece na Internetu  ili osjetljivi  finansijski podaci kompanije u kojoj radimo.

‌Već 20 godina implementiramo svjetski priznate sigurnosne standarde  koji našim klijentima omogućavaju neometan, siguran i neprekinut  rad. Naša sigurnosna riješenja su implementirana kroz princip "totalne zaštite" i brige za vaše podatke od njihovog nastanka do nestanka.
‌Pri tome ne prepoznajemo samo značaj centralizovane grupne zaštite u smislu nadgledanog i filtriranog saobraćaja froz firewall/router, nego i personalizovane zaštite za krajnjeg korisnika u kući i na poslu. Ovaj korisnik je taj koji je u zadnjoj dekadi postao mobilan i raznolik u smislu lokacije i tipa uređaja kojim se koristi, pa se sada pored standardnih PC destopa i laptopa  moraju štiti i USB stikovi, mobilni uredjaju i slične spravice, a ljudima omogućiti pristup poslu od kuće ili iz pokreta, kontakt sa grupama korisnika i privatni kontakt sa porodicom gdjegod i kadgod.

Stoga današnja sigurnosna riješenja moraju biti prilagodjena vremenu, inovativna i po mogućnosti uvijek korak ispred zlonamjernika: Ovo je jedino moguće proaktivnim rješenjima koja se oslanjaju na "iskustva mnogih" jer jedino tako je moguće preduprijediti nove i opasne viruse, malvere, ransomvere i  slično.. Algoritmi umjetne inteligencija i grupni cloud pristup su trenutno trendovi i odgovor na narastajuće maliciozne pokušaje kradje identiteta, uništavanja podataka, preuzimanja cjelokupne infrastrukture i sličnih crnih scenarija.

    ‌Stoga je za kvalitetno sigurnosno rješenje potrebno biti "horizontalno i vertikalno sigurnosno umrežen" tj imati pouznade partnere i kolege koji nude "današnja rješenja koja rješavaju današnje probleme". Čak i rješenja koja su stara samo 4-5 godina u ovoj oblasi su godinama zastarjela. Team Consulting sa ponosom može priložiti listu svojih partnera u ovoj oblasti, sa kojima saradjujemo već decenijama.Nabrojaćemo samo neka od tih imena: SOPHOS, Kerio, ApriCorn, Acronis, BITEraser, Juniper, MicroTik

    Razumjevanje potreba klijenta u smislu finansijskih mogućnosti je takodje naša velika prednost. Mi razumijemo da su naši korisnici opterećeni i drugim troškovima, te ih svojim znanjem i savjetima usmjeravamo u pravcu finansijski isplativih zahvata koji će efikasno riješiti pitanja sigurnosti na finansijski najoptimalniji način.