O nama

Team Consulting d.o.o. je bosansko-hercegovačka kompanija koja je osnovana 2000. godine s ciljem da kupcima ponudi specijalizirana znanja i usluge bazirana na Informacionim tehnologijama, te rješenja usmjerena ka naprednoj organizaciji poslovnih procesa, njihovom planiranju, praćenju i analizi.

Naš portfolio usluga obuhvata IT consulting, projektovanje Informacionih sistema, rješenja iz oblasti računarskih mreža i zaštite podataka. Licencirani smo Internet servis provajder koji podržava aktuelne tehnologije prenosa i sigurnosti podataka. Pored lokalne RAK licence, posjedujemo i status globalnog ISP providera, što dokazujemo kroz RIPE NCC članstvo. Samo članstvo u RIPE-u podrazumijeva da smo multihomed i redundantan sistem sa stanovišta infrastrukture. Naš procesni centar podržava hostinge bazirane na Windows, Linux, i Solaris platformama, a od baza podataka podržavamo sve verzije Oracle, MS SQL servera, PostgreSQL te MySQL. Sve standardne ISP usluge su dostupne po defaultu, a netipične korisničke zahtjeve rješavamo u roku od maksimalno 7 dana. Posjedujemo 24 satni helpdesk dostupan putem telefona i emaila.

Pored toga što nudimo usluge Internet servisa (mail i web hosting), online servisa, ISP-a, možemo ponuditi i VoIP (Internet telefonija), web dizajn i razvoj web prezentacija, konfiguraciju velikih hardverskih sistema clusteriizaciju i virtualizaciju istih, što smo dokazali kroz brojne realizovane projekte.

Također, možemo ponuditi razvoj i implementaciju aplikativnih i softverskih rješenja, kako na Windows tako i na unixoidnim platformama, a prema potrebi klijenta. Bavimo se antivirusnom i antispam zaštitom.

Partneri smo sa vodećim softverskim i hardverskim kućama kao što su Sophos, Oracle, Microsoft, SuSE Linux, Adobe, Kerio, IBM, Lenovo, DELL, HP, Cisco, Juniper i drugi, čime smo upotpunili program neophodan za realizaciju najkompleksnijih projekata.

Kontinuiranim ulaganjem u razvoj infrastrukture i poboljšanje servisa, našim postojećim i budućim klijentima garantujemo kvalitetnu uslugu podržanu znanjem našeg stručnog osoblja.

Naša prednost je 15 zaposlenih mladih stručnjaka iz oblasti Informacionih tehnologija, koji čine tim koji posjeduje i nudi stručno znanje, predanost, kvalitet usluge, neprekidan servis i profesionalnu pomoć svim svojim klijentima.

Pristup klijentu

Zato što pristupamo individualno svakom klijentu.

Efikasnost

Zato što poštujemo rokove i za sve navedeno imamo povoljnu

Nove tehnologije

Zato što radimo profesionalno i sa najnovijim tehnologijama.

1000+

Zadovoljnih Korisnika

20

Na tržistu smo

10000

Projekata

Lista naših usluga


Naši proizvodi i usluge će vam omogućiti da ispunite sva vaša poslovna očekivanja..