SSL Certifikati

SSL sistemi validacije internet servisa su već veoma dugo pristuni na intrnetu. Ova vrsta zaštite web servisa kao što su internet prodavnice - e-mail serveri ili neki drugi web aplikacioni softver su već odavno standard ispod kojeg se ne ide. Ako na primjer imate internet prodavnicu, smatra se veoma neozbiljnim da se ona nalazi na web serveru koji nije zaštićen enkripcijom odsnosno SSL certiifikatom. 

Prilikom korišćenja internet resursa sve je više korisnika koji žele potpunu anonimnost i zaštitu prilikom obavljanja transakice. Implementacijom SSL certifikata na vaše web servise veoma lako i jednostavno možete integrisati standardne sigurnosne standarde za vaše klijente. Implementacijom SSL certifikata enkriptirate saobraćaj između klijenta i servera i podaci razmjenjeni na ovaj način čitljivi su i upotreljivi samo na početku i kraju konekcije.

SSL certifikati i enkripcija su od nedavno preporučeni i od strane Google-a koji je objavio da će stranice koje nisu zaštićene sa SSL standardom dobiti manji fokus prilikom pretraživanja interneta te će njihov rejting biti lošiji.


Servis i Usluge


Zahtjev za usluge